Goed-gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen

Goed-gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen

Op 4 en 5 maart opent specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden tuinseizoen 2017 met de Goed-gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij prachtige collecties mediterrane kruiden en Clematis. Verder kunnen liefhebbers hun hart ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Trillium, Helleborus, Chrysosplenium, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Spork, Felco en kastanjehouten hekwerk
Tijdens het openingsweekend worden nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren, Opinel-tuin- en zakmessen en kastanjehouten hekwerk.

Clematis, kruiden en zaden
Daarnaast staat het openingsweekend in het teken van bijna honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden. Helleborus, Trillium en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.

Demonstraties, rondleidingen en tuinontwerp
Verder geven hoveniers van Foltz demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen zij uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. De Groene Ridder (Bart van der Horst) geeft snoeidemonstraties (11.30 en 14.30 uur). ’s Ochtends kunnen bezoekers informatie krijgen over het laten maken van een tuinontwerp of beplantingsplan. Om 13.00 uur wordt op beide dagen een instructieve rondleiding gegeven door de voorjaarstuinen.

Deel deze pagina