Noordelijke Kwekerijendagen

Noordelijke Kwekerijendagen

De Noordelijke Kwekerijendagen vormen de meest gespecialiseerde plantenfair van Noord-Nederland. Met 40 topkwekers en tuinkunstenaars uit Nederland, België en Duitsland. Deze dagen zijn dé gelegenheid om vroeg in het seizoen in één keer veel kwekers te bezoeken en die lang gezochte plant eindelijk te bemachtigen. 

De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt planten-evenement, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 4000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

Tuinboeken, tuinbanken, tuingereedschap
Bezoekers kunnen hun hart tevens ophalen aan tuinboeken, tuinkaarten, tuinbeelden, tuinzaden en ambachtelijk tuingereedschap. Kortom: vrijwel alles waar je het woord ‘tuin’ voor kunt zetten. Net als bij het plantenaanbod zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname.

Plantenpraat
Verschillende kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen 'Plantenpraat', een enthousiaste mini-voordracht tussen hun favoriete planten.

Beeldende kunst
Diverse beeldend kunstenaars presenteren hun werk. Zo geeft Maya Wildevuur al schilderend tekst en uitleg bij haar bloemrijke schilderijen en staan overal op het terrein cortenstalen beelden van Alinda Ottens opgesteld.

Muziek, wijnproeverij en tea's & scones
Het hele weekend trekken muzikanten over het tuingoed. Op het terras is een wijnproeverij ingericht en worden er Engelse tea's & scones en tal van andere lekkernijen geserveerd.

Deel deze pagina