Verhalencafé Slochterbos

Verhalencafé Slochterbos

Op dinsdag 15 november om 19.30 uur is er in de borg een Verhalencafe Slochterbos. Op deze avond worden er verhalen, herinneringen en anekdotes van aanwezigen verzameld die met het park van de Fraeylemaborg te maken hebben. 

Bij het grote publiek en bij omwonenden is vaak niet zoveel bekend over de groene geschiedenis van de Fraeylemaborg. Het project Groninger Borgen en Tuinen wil de historische borgtuinen en historische tuinarchitectuur in combinatie met borg, omgeving en landschap onder de aandacht brengen van een breed publiek. 

Er veel gebeurd in het uitgestrekte park van de borg, ook wel het Slochterbos. Mensen genoten er van de mooie aanleg en de natuur, er werd gewerkt en onderhoud gepleegd, er waren grootschalige Pinksterfeesten, de jeugd kreeg er verkering en zette hun initialen in een boom, er werden trouwreportages gemaakt. Iedereen in de buurt heeft er wel iets beleefd. En er valt veel te vertellen over de Dikke Boom, ook wel de Kinderboom.

Conservator Henny van Harten en verhalenvertelster Tineke Neyman leveren een bijdrage en Harry Dijkstra zorgt voor de muzikale noot. 

Lees meer over het evenement >>

Deel deze pagina