Bezoekerstuin Oosterhouw

Landhuis en Parktuin Oosterhouw

Landhuis en Parktuin Oosterhouw, een prachtige parktuin met diverse stijlen.

Verscholen tussen monumentale bomen, omgeven door markant haagwerk is het 19e-eeuwse notarishuis bewaard gebleven in zijn oude luister. In het huis wordt het interieur bezield door de collectie Groninger realisten die de dichter C.O. Jellema (1936-2003) verzamelde.

Tuinontwerper Klaas T. Noordhuis (1949-2017) ontwierp voor hem een droom van een parktuin. Overheersten in eerste instantie rechte lijnen en geometrische figuren, in de loop van jaren zijn die romantisch overwoekerd door de tijd.

Gewezen monnik en kunstenaar Hans Christiaan Klasema paste zijn theaterervaring toe in de tuin en in het huis, waardoor het opengesteld kon worden voor publiek. De tuin is onder zijn handen glooiend geworden, met nieuwe doorkijken vanuit een pad gebaseerd op de Japanse tuinkunsthistorie.

In huis en tuin worden ontvangsten met rondleidingen verzorgd met als doel het Groninger erfgoed door te geven, levend te houden. Uit de keuken van Oosterhouw komen gerechten die passen bij het huis, het seizoen en het gezelschap.

De eigenaar leidt u graag op verzoek rond in de tuin.
 

Eigenschappen & faciliteiten

In de omgeving

Deel deze pagina